Ajankohtaista

Ajankohtaista


19.1.2021

ETTE-turvallisuuskoulutuksen Opiskelijan opas on julkaistu suomeksi

StageRight-hankkeessa on käännätetty yhteiseuroopplaisen esitysteknisen alan ETTE-turvallisuuskoulutuksen Opiskelijan kirja suomeksi.

ETTE-turvallisuuskoulutuksen johtava ajatus on, että jokaisen festivaaleilla, näyttämöllä tai tapahtumassa työskentelevän henkilön pitää osata toimia turvallisesti, ymmärtää turvallisen työskentelyn periaatteet ja suhtautua turvallisuuteen kriittisesti.

Kirja käy läpi ETTE-turvallisuuskoulutuksen kymmenen alan turvallisuuden kannalta olennaisinta taitoa, jotka tarjoavat pohjan turvalliselle työskentelylle esitysteknisellä alalla.

Lue lisää ETTE-kirjasta >>

8.12.2020

StageRight mukana Tapahtumaturvallisuusfoorumissa 19.1.2021

StageRight on mukana Tapahtumaturvalilsuusfoorumin ohjelmassa tapahtuma- ja teatteritekniikan työturvallisuutta käsittelevässä puheenvuorossa.

Alalle jo tutuksi tulleet Tapahtumaturvallisuuspäivät toteutetaan tulevana vuonna webinaarimuotoisena Tapahtumaturvallisuufoorumina ti 19.1.2021.

Tilaisuus täyttyy ajankohtaisilla keskusteluilla, asiantuntija- ja viranomaispuheenvuoroilla sekä avoimella vuorovaikutuksella tapahtumaturvallisuuden eteen.

Lue lisää Tapahtumaturvallisuusfoorumin ohjelmasta >>
8.9.2020

StageRight osoittaa tukensa tapahtuma-alalle 8.9.2020

Tapahtuma-alan tekijät kokoontuvat 8.9.2020 Kansalaistorille mielenilmaukseen tapahtuma-alan puolesta. Lisäksi Suomen tapahtumatalot, -tilat ja -toimistot valaistaan punaiseksi kello 18 alkaen. Myös StageRightin väri on 8.9. punainen.

Arviolta 2,35 miljardin euron vuosittaisella liikevaihdolla pyörivä tapahtumateollisuus ajettiin alas yhdessä hetkessä, kun hallitus kielsi tapahtumat 13.3.2020.

Alan yritysten liikevaihdot ovat maaliskuusta alkaen pudonneet 80-95% ja taloudelliset tuet ovat tuoneet helpotusta vain pienelle osalle yrityksistä.

Tapahtumateollisuus ry:n teettämän kyselyn mukaan 85% alan yrityksistä on hakenut taloudellisia tukia koronakriisin aikana. Kustannustukea on myönnetty vain 24 %:lle ja opetus- ja kulttuuriministeriön tukea vain 4%:lle tukia hakeneista alan yrityksistä.

Lomautettujen työntekijöiden ja vailla työtä olevien yksinyrittäjien määrä on noin 9000 henkilöä. Lisäksi kuluneen kesän aikana jäi työllistämättä jopa 136 000 tapahtumien tilapäistyöntekijää. Yritysten selviytyminen ja työpaikkojen säilyminen on turvattava.

Mielenilmaisun tapahtumasivu Facebookissa >>

Pöytäkirjat

Voit tutustua hankkeen ohjausryhmän kokouspöytäkirjoihin Pöytäkirjat-sivulta.